11 Kasım 2011 Cuma

New York Turu

Bir önceki yazıda kısaca Las Vegas'tan bahsetmiştim. Oradan New York'a geçip 4 gün kadar gezdim. Kısaca önerilerimi aktaracağım.

New York'a gitmeden önce mutlaka bir New York ceo kitabı edinin. Bu kitapçıklar son derece işe yarıyor. Bu cep kitaplarından birini alıp harita üzerinde New York'ta neyin nerde olduğunu öğrendim. New York'ta harita üzerinde yatay caddeler "street", dikeyler "avenue" olarak adlandırılıyor. Manhattan'da her yeri böyle bulabiliyorsunuz. Cep kitabında bu gibi birçok detay bulabileceksiniz.

New York'ta oteller çok pahalı ve fiyata kıyasla kötü durumdalar. Ben uçak biletini ve oteli cheaptickets.com'dan aldım gayet uygun fiyata. Ancak cheaptickets.com email ile destek vermiyor. Bir problem yaşarsanız telefon açmak zorundasınız. Eğer ingilizceniz iyi değilse problem yaşayabilirsiniz. O yüzden email ve web'den destek veren başka bir şirket üzerinden satın almanızı öneririm.

Bütçenize uygun bir otel veya hostel ararken Manhattan'ın içinde olmasına veya Manhattan'a çok yakın olmasına özen gösterin. Mesafeler kısa gibi görünüyor ama hiç de öyle değil. JFK havalimanından giriş yapıyorsanız Manhattan'a taksi ile gitmeye çalıştığınızda ciddi paralar ödersiniz. Bunun yerine Airtrain'e binip Jamaica durağına gitmek (5$) ve oradan da metroya binmek en akıllıca yol. New York'ta ulaşım genel olarak metro ile yapılıyor. Tek bir biniş için bilet alabileceğiniz gibi 3 gün veya 7 günlük biletler de alabiliyorsunuz. 7 Günlük metrocard yanlış hatırlamıyorsam 22$'dı. Bu karta ihtiyacınız olacak. Metro hakkında tüm bilgiyi şurada bulabilirsiniz:
http://www.mta.info/


Android ve iPhone için birçok New York şehir rehberi bulabilirsiniz. Bunları bulup önceden telefonunuza yüklerseniz internet bağlantısı gerektirmeyen offline coğrafi harita ve metro/otobüs haritalarını edinebilirsiniz.

New York'u gezmek için 3-4 gün biraz az kalıyor. Bence en az 5-7 gün kalmak gerekir. Bu süreyi en iyi biçimde değerlendirmek için 3 günlük bir sightseeing turu almak gerekir. İşte size en iyi seçenek:
http://www.citysightsny.com/tourpage.php?item=SNY

Sightseeing turlarının birçoğu hop-on hop-off (indi-bindi) turu. Otobüste istediğiniz yerde inip gezip dolaşabiliyor ve tekrar otobüse binip tura devam edebiliyorsunuz. 3 günlük tur içerisinde down town, up town&harlem, brooklyn ve gece turları, Özgürlük anıtı ve Ellis adası tekne turu, manhattan tekne turu, new york city müzesi girişi ile empire states veya top of the rock gözlem bileti bulunuyor. Bu turların tamamına katıldığınızda New York hakkında genel bir bilgiye sahip olabiliyorsunuz. Turların yapıldığı saatler ve süreli farklı farklı. Planınızı yaparken bunlara dikkat edin. Empire states'e ise mutlaka gece çıkın.

Bu turların hepsini yaptıktan sonra müzeleri gezebilir, national parkı dolaşabilir, New Jersey tarafına geçebilirsiniz. Hop-on hop-off turlarda harlem, Çin mahallesi, ground zero ve wall street gibi birçok detayı göreceksiniz. Nereleri gezmek istediğinize bu şekilde karar verebilirsiniz.

New York'ta yeme-içme olayı biraz problemli. Akşamları restoranlarda yer bulmak imkansıza yakın. Gitmek istediğiniz restoranlara rezervasyon yapmak mantıklı olur. Biz Time square'de bulunan BBQ barbekü restoranında çok büyük şans eseri yer bulduk. Önümüzde sıra bekleyen yaklaşık 35 kişi içinde gruplar en az dört kişişikti. Biz iki kişi olduğumuz için iki kişilik masaya 35 kişiyi atlayıp oturduk. BBQ New York'ta et yemeklerini en iyi ve en uygun fiyatlı yapan yerlerden biri olduğu için çok popüler. Doğrusunu söylemek gerekirse ben pek beğenmedim. Başka bir akşam ise çok meşhur olan John's Pizzeria'ya gittik. Yarım saat sıra bekledikten sonra meşhur pizzalarından tatma fırsatı yakaladık. Burası bizim Sultanahmet köftecisi gibi kredi kartı kabul etmeyen bir yer. Yanınızda nakit götümeniz şart. Meraklısına web sitesini vereyim: http://www.johnspizzerianyc.com

Time meydanına yakın bir yerde Dervish adında bir Türk restoranı da bulunuyor. Sahibi eski bir Fenerbahçe futbolcusu. Yemeğini yemedik ama oradaki garson müthiş Margarita yapıyor. New York'ta yaşayan bir Türk ile muhabbet etmek isterseniz ve Türk yemeklerini özlerseniz tavsiye edebileceğim bir yer. http://www.dervishrestaurant.com/

Amerika'da Starbucks'dan sıkılacaksınız. Rehberimizin söylediğine göre sadece Manhattan'da 250 adet starbucks var. Umumi tuvalet bulmak zor olduğu için bazen mecburen starbucks'a gireceksiniz. Burada mutlaka Veryberry kekini deneyin. Tabiki Americano kahvesi ile birlikte...

Aklımda kaldığı kadarı ile işinize yarayacak bilgileri paylaşmaya çalıştım. Umarım faydası olur. Bir sonraki yazım Dubrovnik, Mostar ve Karadağ turu hakkında olacak. İyi yolculuklar ve iyi gezmeler dilerim.

1 yorum:

baldasarejabbari dedi ki...

Play slots online and get bonus - DrmCD
Check 광양 출장샵 out the best casino games in the 창원 출장안마 world 파주 출장안마 for US 경기도 출장샵 players. 나주 출장마사지 We bring the best games and bonuses, to your computer or tablet. Start winning today!