10 Kasım 2011 Perşembe

Las Vegas ve New York Turu

Merhaba,

Birakç günlük bir konferansa katılmak için Las Vegas'a gitmem gerekti. Oraya kadar gitmişken birkaç günlük New York turu yapalım dedik ve 8-9 günlük Las Vegas - New York turu yapmış olduk. Giderken biraz araştırma yaptım ama pek pratik bilgi bulamadım. Belki birileri bulur ve işe yarar diye birşeyler karalayayım dedim. Umarım birilerine faydası dokunur. Bu yazıda sadece Las Vegas'dan bahsedeceğim. New York diğer bir yazıya kalacak.

Delta havayolları ile New York aktarmalı olarak Las Vegas'a gittim. Delta iyi bir havayolu. Ancak benzer fiyata THY&American Airlines uçuşu bulursanız bunları tercih edin. Zira THY ve AA Star Alliance içindeler ve bir sürü kullanabileceğiniz uçuş mili kazanabilirsiniz. Benim gibi Delta'yı tercih ederseniz uçuş için Müslüman menüsü seçmeyin. Müslüman menüsü sebzeden oluşan iğrenç bir menü. Standart yemekleri muhteşem soslu bir tavuk veya makarna. Hiçbir yemekte domuz eti veya yağı yok. O yüzden müslüman menüsünün pratikte bir esprisi yok. Uçuş bayağı bir uzun sürüyor. New York'a 11 saat, 5 saat kadar havalimanında bekledikten sonra Las Vegas'a 6 saat. 5 saatimizi New York'ta bekleyerek geçireceğimiz için Delta'nın Lounge hizmeti olan Sky Club'ı almanızı öneririm. Otele varmanız 24 saati bulabilir. Eşofman spor ayakkabı ile gidin ve uçuşta ayakkabılarınızı çıkartıp birkaç saatte bir 10 dakikalığına ayağa kalkın ve yürüyün.


Las Vegas'a indiğinizde havalaminında kumar makineleri sizi karşılayacak. Zaman kaybetmeyin. Las Vegas'ta ne kadar çok kumarhane olduğuna ve ne kadar büyük olduklarına kendi gözlerinizle görene kadar inanmayacaksınız. Havalimanında otele taksi ile 30-50 dolar arasında gidebiliyorsunuz. Las Vegas bir bulvardan ibaret aslında. Her şey bu bulvar üzerinde. Yapılar insanın mesafe kavramını bozacak kadar büyük. Benim kaldığım otelin 7000'den fazla odası vardı ve tamamen doluydu. Otel içinde konferans salonuna yürüyerek varmak 15 dakika sürüyor. Las Vegas bulvarında gözünüzün gördüğü bir yere varmak ciddi zaman alıyor. O yüzden şehirde de spor ayakkabı tercih etmek mantıklı olur.

Büyük ve lüks otellerde kalıyorsanız buraların kumarhanesini kullanmayın. Minimum rulet 20 dolardan başlıyor çoğunda. Bulvar üzerinde bağımsız kumarhanelerde 5 dolara başlayan Rulet veya Blackjack var. Ben Rulet oynadım. Çok basit bir oyun stiili oynadım ve küçük bir miktar kazandım. Rulet 1-36 arasında sayılardan oluşuyor. Ben her turda 23-30 arasına birer dolar koydum. Üstüste gelince de kazanmış oldum.

Las Vegas bulvarında birçok yemek salonu, bar vs var. Amerika'da restoranlarda yer bulmak çok ciddi bir problem. 45 dakika dolaşıp McDonalds'a girdiğimiz oldu yer bulamadığımız için. İçki fiyatları her yerde makul. Ama unutmayın ki kumarhanelerde içki bedava! Biryerlerde birkaç bira içip 15-20 dolar vermektense kumarhanede kumar oynarken bedava içki alabiliyorsunuz. İçkiyi getiren kıza bir dolar bahşiş vermek bir gelenek olmuş. Kumarda kazanınca 2 dolarlık çiplerden kurpiyere bahşiş vermek de gelenek.

Las Vegas bir günah şehri. Kumar, fuhuş ve uyuşturucu her şey bulunabiliyor. Sokaklarda fahişelerin ve dansçıların tanıtım broşürleri dağıtılıyor. Ayrıca havalimanı tarafında bulunan Hustler Gentilmen's Club oldukça meşhur.

Las Vegas bulvarında elektronik eşyalar aşırı pahalı. Sadece bir alışveriş merkezinin içinde bulunan Apple Store'un fiyatları sabit. Eğer elektronik birşeyler alacaksanız havalimanı tarafında bulunan Fry's Electronics'e gitmenizi öneririm. Aldığım fotoğraf makinası dünyada en ucuz burada satılıyordu heralde. Bulvardan buraya giden bir express otobüs bulunuyor. Mesafe 5-6 mil olduğundan yürümek mümkün olmaz.

Las Vegas bulvarının haricinde Hoover barajı ve Red Rock Canyon turu sıkça yapılan turlar. Doğrusu Red Rock Canyon benim hiç ilgimi çekmedi. Grand Canyon turlarında ise Skywalk yapma şansı bulunuyor. Zaman olmadığı için ben buraya gidemedim. Las Vegas bulvarında ise özellikle akşamları birçok etkinlik var. Hem sokak sanatçıları hem de Bellagio otelinin meşhur havuzu gibi birçok gösteri sokakta iyi zaman geçirtiyor insana. Bunlar haricinde otellerde çok büyük şovlar yapılıyor. David Copperfield'in gösterilerini de Vegas'da izleyebilirsiniz.

THE hotel'in 62. katındaki roof bardan Las Vegas manzarasını izlemenizi öneririm. Ayrıca Hard Rock Hotel içinde bulunan Hard Rock Cafe'yi görmeniz de gerekir.

Las Vegas'da temel ulaşım aracı otobüs. Tek bir binişlik kart alabildiğiniz gibi günlük ve haftalık kartlar da alabiliyorsunuz. Tüm bilet satışları duraklardaki otomatlar ile yapılıyor. Ayrıca otellerin arka tarafından geçen Monorail treni oteller arasında geçiş için ideal. Oteller arasında geçiş diyince şaşıranlar oluyor. Las Vegas'da oteller sadece bir otel değil. İçlerinden onlarca restoran, birçok starbucks (tavuklu sandviç ve veryberry keklerini tavsiye ederim), McDonalds, gösteri salonları, tiyatrolar ve marketler bulunuyor. Kumarhaneleri saymaya gerek yok sanırım.

Las Vegas'da bir küçük ayrıntı daha dikkatimi çekti. Starbucks'da olsun lokantalarda olsun kullanılan domatesler, patatesler, diğer sebzeler ve etler inanılmaz derecede lezzetli. New York ile arasında bile çok büyük bir lezzet farkı var.

Uzun lafın kısası Las Vegas güzel bir yer. Kumarda bol şans ve iyi eğlenceler dilerim :)

Hiç yorum yok: