23 Ağustos 2009 Pazar

Günlük yazarı olmak

Blog, günlük, açık günlük. Benim günlük demeyi tercih ettiğim bu internet harikasına bulaşmış insan sayısı sanıldığından çok fazla. Kimi hislerini kimi düşlerini kimi gördüklerini paylaşıyor bu internet sayfalarında. Şimdi yazacaklarım bu kişilerden bazılarını üzecek.

Bu günlükçü arkadaşların bazıları madde bağımlısı sanırım. İçlerinden biri toplam 7 arkadaşına kreativ blog diye uydurma bir ödül veriyor ve blogunda sevdiği 7 şeyi yazıyor. Ödülü alan herkes aynı şeyi yapıyor. Bu ne saçma şey dediğinizde eleştiri kaldıramıyorlar.

Üzerinde duracağım konu yüzünü göstermeye cesaret edemeyen, profilindeki yaşadığı memlekete Tanzanya yazan, kendi kendilerine saçma sapan bir ödül veren abuk günlükçülerin bozuk ruh halleri değil. Konu günlüklerinde kullandıkları dil.

Dil diyorum çünkü okuduktan sonra bu dil Türkçedir diyemiyorum. Ne kelimeleri doğru yazabilmişler ne noktalama işaretlerini doğru kullanmışlar. Bu arkadaşlara pek bulaşasım yok doğrusu ama uzaktan uzağa bir ricam olacak.

Arkadaşlar ya doğru düzgün Türkçe ile yazın veya yazmayın. Ödül vermeden olmaz diyorsanız Türk dilini en iyi kullanan arkadaşınıza ödül verin de bir işe yarasın.

2 yorum:

Aksigibi dedi ki...

Yanacıklarından öperim seni.
Altına imzamı koymak isterim yazının izin verirsen eğer. Daha Türkçe 'yi yazmayı beceremeyip ahkam kesenlerden gına geldi açıkcası. Kendiniz gizleyenlerle ilgili de benim ilerde bir yazım olacak.

Sevgiler,

Serkan AKCAN dedi ki...

Bekliyorum :)