21 Şubat 2009 Cumartesi

Tuğrul Büyükçopur'u Kaybettik...

Tuğrul'u hafızam beni yanıltmıyorsa 2000 yılında tanıdım. Tuğrul kurumsal internet servis sağlayıcılarından Netone'da kanal yöneticisi olarak çalışıyordu. Biz de Netone'ın en iyi çözüm ortaklarından biriydik. O dönemlerde konuşmalarımız sadece iş üzerineydi.

2003 yılında Tuğrul meditasyon ve reiki gibi akımlara kapılmıştı. Sonraları bu konularda eğitmenlik yapacaktı. Her ziyaretimize geldiğinde bunlardan bahsediyordu. Ben bu mevzulara hiç inanmam aslında. Ben hep yaptığı şeyin içindeki güzelliği başkalarına da yansıtma çabası olarak gördüm. Uzun bir aradan sonra geçen yıl Cisco etkinliğinde karşılaşmış, ayaküstü muhabbet etme şansım olmuştu.

Bugün Tuğrul'un eski iş arkadaşlarından Murat'ın msn mesajı ile şok oldum. Güler yüzlü, iyi kalpli, sevgi dolu bir yüreği olan Tuğrul, motosikleti ile kaza yapmış ve hayatını kaybetmişti. Üstelik bir ay sonra büyük bir heyecanla beklediği çocuğu dünyaya gelecekti... Sözün bittiği bir yer varsa, burasıdır...

Tuğrul, seni hep gülen yüzünle hatırlayacağız. Mekanın cennet, Ruhun şad olsun.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Ne yazık ki bu kötü haberi dün öğlen aldık Turknet'te (Netone Telekom). Tuğrul gerçekten de çok güleryüzlü, olumlu, kendisini iyi yetiştirmiş, ahlaki değerleri olan birisiydi. Birlikte çalıştığımız dönemi gözümün önünden geçirdiğimde kimseyi kırdığını hatırlamıyorum. Sektörün zorlukları herkesin malumu, bu stresli ve zor sektörde, şirket içinde ve dışında soğukkanlılığını korumak hiç kolay değil, ama Tuğrul bunu başarırdı. Değişik türden biriydi Tuğrul. Turknet'e önemli hizmetleri oldu, emeği geçti. Sanıyorum Turknet'in ardından kısa bir süre çalıştığı diğer sektör firmalarında da çalışkanlığı ve olumlu katkılarıyla tanındı. Çok genç yaşta ve zamansız biçimde yaşama veda eden Tuğrul'u hep gülümseyen yüzüyle hatırlayacağım. Cenazesinin 22-2-2009 Pazar Eyüp Camii'nden öğlen namazının ardından toprağa verileceği haberi geldi. -(M.ERKMEN)

ebruayan dedi ki...

hersey o kadar tuhaf ki……sanıyorum hayatı tekrarlayamamanın içindeki paradoks durum bu......

hiç tanışamadık,
çunku ben bir türlü seminerine katılamadım, hep kendime bahaneler uydurdum, erteledim.

ve su anda ogreniyorum ki artık çok geç. hayatta bazı seyleri ertelememeyi ara sıra unutuyorum. boyle depresif bir anıma denk gelen bir durum.

tanımamıs olmama rağmen birseyler eksildi icimden.

Sevenlerine sabır diliyorum Allahtan.
Işıkla dolsun, ışık kalsın daima…

Serkan AKCAN dedi ki...

Mehmet bey ve Ebru hanım teşekkürler yorum bıraktığınız için.

Maalesef Tuğrul'un cenazesine katılıp O'nu son yolculuğuna uğurlayamadım. Umarım beni affeder.

Tuğrul'u bir motosiklet kazasında kaybettik. Bununla ilgili birazdan birşeyler karalamaya çalışacağım günlüğüme.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar,Grup üyelerimizden sevgili Müge Gökmen Yüce kardeşimizin arkadaşı olan;sevgili "Tuğrul Büyükcoşar'ı" kaybettik...ona Allah'tan rahmet;8 aylık hamile olan eşi sevgili Nilay Büyükçopur'a çok büyük sabır ve dayanma gücü diliyoruz..."1.000.000 gönüllü kan bağışçısı aranıyor."Grup kurucumuz Metin Ölçer,yöneticiler Gül Erman-Özlem Bölükbaşı Önal-Erkan Hakarar-Figen Erkaan-Serpil Özönür-Fatoş Bingöl-İlker Burak ve Tüm Grup Üyelerimiz.......!

Adsız dedi ki...

Ahh Tugrul ahhh.... Telekom sektöründeki 6,5 yıllık tecrübemin başlangız noktasına neden olan insan... 2002 yılında bana guvendı, inandı ve TurkNet ( Netone) Kanal Satış ekibinde yer verdi. 1,5 yıl kadar beraber çalıştık ondan çok şey öğrendim. En son bir ay önce görüşmüş hasret gidermiştik. Anılarımızı konuştuk. Veda eder gibiydi. Tüm eski dostlarımı ziyaret ediyorum demişti. Cuma günü haberi aldığımda inanamadım halada bu düşünceye alışmış değilim.. Hep güleryüzlü olumlu bir insandı.. Bana desteğini.,katkılarını hiç bir zaman unutmayacağım.... Tüm sevenlerine ve ailesine sabırlar diliyorum.. ( A.Yıldırım )

Adsız dedi ki...

Televizyonda haberi gördüğümde yine bir motorsiklet kazası ve yine bir kişinin daha hayatı karardı demiştim, ölen kişinin ismine yada resmine hiç dikkat etmemiştim. Şimdi yazılanları görünce aradan geçen zaman sonrasında kaybedilen kişinin defalarca yazıştığımız maillerde hep kime yada bilgi kısmında olan ve bir kaç kez telefonda görüştüğüm kişi olduğunu anlıyorum, benim için çok daha fazlası var demek doğru olmaz çünkü onu tanıma fırsatı bulduğumu söyleyemem ama düşününce içeride bir acı bir üzüntü hissediyor insan ve şok oluyor ; haberdeki ölen ve önemsemediğim insan Tuğrul imiş.

Merhuma Allahtan rahmet dilerken sevenlerine ve ailesine sabır diliyorum.

Seçkin DEMİR

Rabar Reklam dedi ki...

gecenin bir vakti aklıma düştü, yıllar yıllar vardır ki görmediğim haber almadığım, 1994 yılında çalıştığım bir yerde tanıştık, hemen kaynaştık, IQ sü yüksek bir insan, girişimci bir insan, konularımız ortak bilgisayarlar, yazılımlar, yeni fikirlerdi... çok iyi bir pazarlamacı, pazarlamacıdan ziyade halkla ilişkiler uzmanıydı, ekipte popüler bir satıcıydı, ses tonu yumuşak, yavaş konuşan SOFTPOWER bir insandı, ekip içinden yetişip müdürlük yapmış biri olarak yönü hedefi hep yukarı hep ileriydi. İlk bilgisayarımı aldığım yıllardı, ve bana 7 Disketlik AMIPRO word processor yazılımını vermişti, ilginçtir hala saklarım.. 7 disket hala durur. Kendisinden sonra müdürlük yapma sırası bana geldiğinde evini açma nezaketinde bulunmuştu İnsanlar ölmez. Yıllar sonra bir gece yarısı kendisini düşünüp buraya yazacağımdan haberim yoktu. Ama ışık insanı olduğu kesin, insan kendini aydınlatmakla yetinmemeli çevresini de aydınlatmalı, Tuğrul Büyükçopur.. Bu gece seni düşündüm, demekki bir yerlerde sen de beni düşünmüş olmalısın kardeşim.. O gün nasıl sohbet muhabbet ettiysek, hala aklımda.
Kendisine Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Kardeşini ve bir çok yakınını kaybetmiş biri olarak şu an itibari ile bir yakınımı daha kaybetmiş hissediyorum. Nur içinde yat..

Geçip giden zamanları
Bir yerlerde bulsak
Sonra üzülsek
Üzüldüğümüze üzülsek
Gözyaşlarımıza dalıp dalıp
Yitiklerimizi hatırlasak