28 Haziran 2008 Cumartesi

Fates Warning

Çok köklü ve eski bir grubu çok geç keşfettim. Fates Warning progressive metal alanında öncü bir grupmuş meğer. Dream Theater'ın davulcusu Mike Portnoy, Fates Warning için şöyle birşey söylemiş: "Hayranlarımızın büyük bölümü progressive metal tarzını Dream Theater'ın yaratıp yükselttiğini düşünür ama doğrusu Fates Warning bunu bizden yıllarca önce yapıyordu."

Böyle iddialı bir söylemi Mike Portnoy'dan duyduktan sonra Fates Warning şarkılarından 20 kadarını bulduk. Ben gerçekten çok beğendim. Dream Theater hayranlarını pek başka gruplar tatmin etmez ama Fates Warning gerçekten çok iyi müzik yapıyormuş.

Grup Türkiye'de pek tanınmıyor. 2005 yılında İstanbul'da bir konser vermişler ama hem ilgi çok azmış hem de teknik imkanlar çok kötüymüş.

Bu sayfanın sağ üst köşesinde görebileceğiniz gibi Mublo (Music Blogger) kullanıyorum. Mublo bilgisayarımda dinlediğim tüm şarkıların istatistiğini tutuyor. Görebileceğiniz gibi son zamanlarda Fates Warning dinlemekten kendimi alamadım. http://www.mublo.com/users/terkibibend

İlgilenenlere tavsiyem Fates Warning'in Point of view, Eye to eye ve Guardian şarkılarını mutlaka dinleyin.

http://www.fateswarning.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Fates_Warning

Sevgiyle kalın..

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Serkan bey baktımda siz artık Theater'den çok Fates dinliyor olmuşsunuz. Olmaz ki ama dimi :)

Serkan AKCAN dedi ki...

Valla son zamanlarda öyle oldu. Gerçekten çok sağlam grupmuş Fates Warning. Ama Dream Theater ilk göz ağrımız, bırakmayız onu :)

Adsız dedi ki...

Bırakmak ne kelime :)

Bu arada mublo servisi 1 saat sonra guncelleniyor sanırım.

Serkan AKCAN dedi ki...

Aslında yaklaşık 3 saniye içinde güncelliyor. Ama GMT saat farkı tasarımını yapamamışlar o yüzden 1 saat gerideymiş gibi gösteriyor :)

Adsız dedi ki...

3 saniye iyiymiş bayağı.