24 Kasım 2009 Salı

İspark Soygunu

Vatandaşın kanını emen zihniyet İspark'ta da kendini gösteriyor. İspark kafasına göre araç plakalarına ceza kesmiş ve ana sayfalarında verdikleri bir link ile sorgulamanıza olanak tanıyarak bize kıyak yaptığını iddia ediyor.

http://212.175.100.149:6161/BlackList

Bana da gönüllerinden 52 liracık ceza kopmuş. Bir şirket olarak hangi hakla plakama ceza yazdıklarını iddia edebildiklerini ve hangi hakla plakama ait sözde cezaları hiçbir güvenlik tedbiri olmadan internette yayınladıklarını sordum. Henüz alabildiğim tek cevap konuyu ilgili birimlere iletmiş oldukları. Asla İspark gibi bir şirketin kestiği ceza(!)yı ödemeyeceğim ve şirketi savcılığa şikayet edeceğim. Ceza kesmek kamu otoritesine ait bir haktır. İspark ise bir ticari şirkettir. Asla ceza kesemez.

2 yorum:

iklim dedi ki...

bunu düşünmemiştim ben hiç.şimdiden kolay gelsin size.sevgiler

Yazmak Keyiftir dedi ki...

Fethiyede de aynı tarz bir özel şirket burnuma 1.5 yıl önceki bir park cezası dayadıydı aracımın başında. Ödemiyorum ispat edin deyincede 4-5 adam saldırdılar. Arbede tam başlamışken büfede dönerci bana dönerci bıçağını verince manzara değişti. Ya Allah deyip bir sallayışım var. Dağıldılar. Bende savcılığa gittim. Aynen dediğin gibi. Ceza kesemez, fatura kesebilir. Ve sonrada bunu mahkeme önünde kanıtlaması gerekiyor. Bu tarz şeyler yüzünden şimdi Fethiyede makine koydular mevzuu kapandı.
Kesinlikle ödeme, bir de teşhir suçu işliyorlar kanıtsız ve bir mahkeme kararı olmadan. Aslında bunun adı; Araban var İstanbulda Vergisi Belediye Payı.