9 Mayıs 2008 Cuma

Ne işim var bu şehirde?

Kara Kapılar'a küçük bir ara vereyim. Ofiste eski Kumsaati grubumuzun kayıtlarını dinlerken aklıma geldi yazmak istedim.

Yıl sanırım 2000'di. O zamanlar Özgür Kuvvet diye bir gitarist arkadaşımızla Kumsaati'ni kurmuştuk. Vakti zamanında Özgür'ün akustik gitarla bestelediği bir şarkıydı "Ne işim var bu şehirde". Özgür daha sonra Amerika'ya yerleşti ve o tarihten sonra kendisinden hiç haber alamadık (Özgür burayı okuyorsan lütfen yaz bana). Daha sonra gruba Tuğser Bekler geldi, Kumsaati de Ne işim var bu şehirde şarkısı da son halini aldı.

Şarkı bence Kumsaati olarak yaptığımız en iyi beste ve çok başarılı bir şiir. Özgür İzmir'den İstanbul'a üniversite için geldiğinde yazmış. Ben çok severdim zaten bu şarkıyı ama Diyarbakır'da askerlik yaparken benim için çok daha özel oldu. Okumanızı ve dinlemenizi rica ediyorum. Download etmeniz için link vereyim ve şarkı sözlerini yazayım.

Ne işim var bu şehirde.mp3

Ne işim var bu şehirde

Bir ara sokak
Bir duman
Bir sis penceremde
Yıkık dökük duvarlar
Neyim ben ve nerede?
Bir fotoğraf gibi aklımda
Kenarı yırtık geçmiş zaman

Ne işim var bu şehirde?
Ne işim var bu şehirde?
Ne işim var bu şehirde?
Hergün tükeniyor birşeyler
İçimde...

Gün ağarır sol tarafımdan
Eksik kalkarım her sabah
Sokaklarda ararken kendimi
Tutunurum kenarından hayata

Ne işim var bu şehirde?
Ne işim var bu şehirde?
Ne işim var bu şehirde?
Hergün tükeniyor birşeyler
İçimde...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba.. blogu kitaptan önce keşfetmiştim. bütün şiirleri okudum bütün bestelerinizi dinledim. blogun her sayfasını okudum. şirketinizi ve şirketinizin diğer web sayfalarını da okudum (hiçbişey anlamadım:) sizin ve çektiğiniz fotoğrafların tamamına baktım. hatta google da arattım bazı forumlara yazdıklarınızı bile okudum. facebook profilinizi de inceledim.
Çok şanslınız öyle dolu birisinizki şaşırmamak hayran olmamak elde değil. böyle insanlar hala yaşıyormuş demekten insan kendini alamıyor.tuhaf bir biçimde insanın mutluluğa dair inancı da artıyor.inşallah yakın çevreniz kıymetinizi biliyordur.hep mutlu kalmanız dileğiyle..

Serkan AKCAN dedi ki...

Bazen susmak en iyisidir. Hani ne deseniz tarif edemezsiniz durumu. Haddinizi aşmak da istemezsiniz. Şimdi o durumdayım. Onur duydum yazdıklarınızdan, çok teşekkür ederim gerçekten.