10 Ağustos 2007 Cuma

Askerlik bilgilerim kesinleşti...

Arkadaşlar selamlar,

Bugün askerlik bilgilerim kesinleşti.

Türk Hava Kuvvetleri, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda kısa dönem er olarak bu pazar görevime başlıyorum. Uçaklara olan ilgim nedeniyle havacı olmaktan son derece memnunum ama askerlik bu, uçak görebilecek miyim acaba?

Aldığım bilgilere göre burası er eğitim tugayı ve başka bir yere dağıtım yapılabiliyor. İzmir, Diyarbakır, Eskişehir ve Konya dağıtım yapılan yerlerden bazıları. Başka bir yere gönderirlerse yine burdan sizlere haber ileteceğim.

Kısmetse Ocak 2008'in sonuna doğru dönmüş olacağım. Bol bol askerlik anısı anlatabilmeyi umuyorum :)

Sevgiler..

1 yorum:

Özgür Erdoğan dedi ki...

Üstad, yanımda senin gittiğin yerde aynı şekilde askerliğini yapmış bir abim var ve diyor ki "Ben de aynı şekilde gittim; sakın uçak görmeyi ummasın, anasından emdiği sütü burnundan getirecekler. Oradaki en büyük hatırası kaymaklı ekmek kadayıfları olacak, geldiğinde -bir ekmek kadayıfları yedim, bir ekmek kadayıfları yedim,..-diye diye anlatacak. Hava er eğitim tugayı sadece ismi ve elbisesi ile havacıdır, normalde bitli piyadedir. Hayatının en uykusuz gecelerini geçirecek, gecede dört saat uyursa şanslı olacak, kışa orada kalırsa -20 dereceyi görecek. Kütahya'da gidecek bir yer de yoktur. Askerlik boyunca taş gibi bayat ekmek yiyecek. Ki kafayı da buna bozmasın o kadar adama taze ekmek zaten yetişmez, yetişse de taze ekmek askeri şişirir. Kendi gibi İstanbullu fırlamalar bulursa çarşı izninde gezmek yerine eskilerin yaptığı gibi bir otele topluca yerleşip eğlenceyi kendileri patlatırlar veya bir araba buldular mı geceden İstanbul'a kaçarlar, sonraki günde eğer idare eden olmazsa kaçağa düşerler. Hayatlarında görmedikleri kadar yol yürüyecekler, yürü babam yürü-yürü babam yürü, bir taraf Eskişehir bir taraf Kütahya, kırkbeş dakka ham babam tabana kuvvet. Uçakları da ancak yakın illere cenaze olduğu zaman görebilirler. Biz de aynı mantaliteyle gitmiştik ama eğitim sahasında varırlar ve üzerinde kurşun delikli iki uçak görürler ancak." velhasıl kelam iyi bak kendine, full metal jacket'ı vs.yi anımsa, ne biliyim, her ne kadar çok parlak olmasa da önümüzdeki aylar yine de "life is what happens when you re busy making other plans" tır, gerisi de laf-ı güzaftır. görüşmek üzere, hoşçakal şimdilik.